Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 505

GBR (GI) / port: 31
Recept: 2022 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ciabatta bröd 4.0 styck 76%
Mozzarella 120.0 gram 15%
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 12%
Soltorkade tomater 12.0 gram 1%
Gurka 16.0 skivor 1%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Rucolasallat 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Förbered pålägg, skiva skinka och gurka.
- Skär upp brödstyckena tvärs på mitten och bred på smör eller margarin.
- Lägg ett sallatsblad på det undre brödstycket, fyll på med skinka, tomat, gurka och ost. Garnera med lite rucolasalat.
Kockens kommentar
Panino (pluralis = panini) betyder på italienska liten brödbit. Utanför Italien innebär panini oftast ett gott vitt eller ljust större portionsbröd t.ex. cibatta fyllt med allehanda godsaker. Variera brödsort och ingredienser efter tillgång.
ALTERNATIV
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Panini med mozzarella och parmaskinka
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan