Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

600.0 

gram

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Creme fraiche

0.5 

dl

Dill

1.0 

knippe

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Löjrom saltad

4.0 

msk

Formfranska

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

4.0 

msk

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 459

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1834 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 12%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 233 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 600.0 gram 35%

Majonnäs äkta 0.5 dl 19%

Creme fraiche 0.5 dl 9%

Dill 1.0 knippe 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Löjrom saltad 4.0 msk 4%

Formfranska 4.0 skivor 11%

Smör normalsaltat 4.0 msk 21%

 

Ger 1 smörgås/portion 

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Skala räkorna och hacka dillen.

  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Eller rosta dem i brödrost.
    Låt dem svalna på tallrikar.

  3. Blanda räkor, dill, majonnäs och créme fraiche i en skål. Pressa över lite citronsaft.

  4. Skeda upp skagenröran på brödsskivorna och dekorera med en klick rom, citronskiva och en dillkvist.

PASSAR TILL

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Toast Skagen