Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 342

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1368 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kräftstjärtar konserverade 400.0 gram 27%
Ägg 4.0 styck 18%
Bacon 150.0 gram 38%
Cocktailtomater 12.0 styck 3%
Grön sparris konserv 8.0 styck 1%
Grönsallad 1.0 huvud 6%
Lime el. citron 2.0 styck 2%
Örtsalt ¤ 0%
Kock: Absinth
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hårdkoka äggen i cirka 8 min och lägg dem att svalna i kallt vatten.
- Häll bort spadet från kräftstjärtarna.
- Stek bacon knaprigt i panna på medelhög värme i ca 5 min (alt. stek i micro).
Lägg att rinna av på hushållspapper. - Riv sallad och lägg upp på tallrik.
Klipp baconbitar över salladen.
Skala ägg och halvera. Lägg på.
Lägg på sparris, tomat och kräftstjärtar.
Skär lime i klyftor och lägg på tallriken.
Pressa även lite lime över salladen.
Strö över örtsalt, eller servera den till.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Kräftsallad
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre