Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1704 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Räkor med skal 1.2 kilo 38%
Purjolök 0.5 styck 2%
Parmesan nyriven 0.5 dl 5%
Olivolja 2.0 msk 13%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 40%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala räkorna och skär purjolöken i tunna skivor. Lägg upp på tallrik.
- Lägg riven parmesanost ovanpå räkorna. Ringla över olivolja och strö över svartpeppar. Servera.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Räksallad med parmesan (lätt måltid)
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre