Grönsallad med kokt lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönsallad med kokt lax

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax kokt

400.0 

gram

Huvudsallat

1.0 

huvud

el. annan sallat

 

 

Grön sparris färsk

12.0 

styck

Persilja till garnering

 

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd ljust

 

 

Dressing

 

 

Örtsalt ¤

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 15%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 241 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax kokt 400.0 gram 60%

Huvudsallat 1.0 huvud 1%

el. annan sallat 0%

Grön sparris färsk 12.0 styck 3%

Persilja till garnering 0%

Creme fraiche 2.0 dl 36%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd ljust 0%

Dressing 0%

Örtsalt ¤ 0%

Tillagning (12 min )

  1. Ansa och skölj grönsakerna. Låt rinna av.
    Skär av sparrisens nedre torra del.

  2. Koka upp vatten och koka sparrisen al dente ca 5 minuter på medelvärme.

  3. Lägg upp salladsblad på tallrikar.
    Lägg på sparris, lax och crème fraiche.
    Dra några varv med pepparkvarnen över.
    Klipp över lite persilja.

  4. Servera salladen med dressing,
    bröd och örtsalt till.

Kockens kommentar

Detta är en lätt måltid. Variera mängden ingredienser efter behov. Fungerar även väl som en förrätt.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Grönsallad med kokt lax