Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax kokt 400.0 gram 60%
Huvudsallat 1.0 huvud 1%
Grön sparris färsk 12.0 styck 3%
Creme fraiche 2.0 dl 36%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Dressing 0%
Örtsalt ¤ 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Ansa och skölj grönsakerna. Låt rinna av.
Skär av sparrisens nedre torra del. - Koka upp vatten och koka sparrisen al dente ca 5 minuter på medelvärme.
- Lägg upp salladsblad på tallrikar.
Lägg på sparris, lax och crème fraiche.
Dra några varv med pepparkvarnen över.
Klipp över lite persilja. - Servera salladen med dressing,
bröd och örtsalt till.
Kockens kommentar
Detta är en lätt måltid. Variera mängden ingredienser efter behov. Fungerar även väl som en förrätt.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Grönsallad med kokt lax
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre