Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 155

GBR (GI) / port: 0
Recept: 621 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 3%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst kokt 400.0 gram 89%
Champinjoner färska 200.0 gram 8%
Sallat t.ex. 0%
Mangoldskott 100.0 gram 3%
Krydda gärna med:
Anis hel %
Salvia färsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skölj sallat och svamp och låt rinna av. Skär dem sedan i mindre delar och
strimla kalkonen. - Stek svampen i matfett på medelhög värme ett par minuter så att den får färg.
- Lägg upp salladen på tallrik.
Häll på lite olivolja.
Tillsätt kalkonstrimlorna.
Krydda salladen.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Kalkonsallad
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre