Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 0
Recept: 411 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 5%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Parmaskinka skivad 24.0 skivor 171%
Blandsallat 1.0 förp. 3%
Olivolja 0%
Tillbehör:
Tillvalsalternativ:
Hårdost 0%
Melon 0%
Gurka 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Skölj, ansa och torka sallat.
Dela, skär i mindre bitar. - Lägg upp på tallrik eller i skål.
Lägg skinkskivorna dekorativt.
Häll på lite olivolja och
riv över parmesan. - Välj till ingredienser om så önskas.
Servera salladen med ett gott matbröd till.
Kockens kommentar
Salladen kan varieras i det oändliga.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Parmasallad helt enkelt
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre