Hosomaki - smal sushirulle

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hosomaki - smal sushirulle

Lägg till ingredienser

Bitar (8st/rulle): 8

Sushiris kokt

1.5 

dl

Nori ark 20x20cm }

0.5 

blad

Gurka

0.3 

styck

Wasabipasta }

 

 

 

Alternativt:

 

Om fiskhälsa >

 

 

Skaldjur rensade

 

 

 

Tillbehör:

 

Ingefära inlagd (gari)

 

 

Sojasås japansk

 

 

 

Sushiverktyg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 28

GBR (GI) / port: 2

Recept: 223 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 32 gram)

Ingredienser

Visa:

Sushiris kokt 1.5 dl 92%

Nori ark 20x20cm } 0.5 blad 2%

Gurka 0.3 styck 7%

Wasabipasta } 0%

 

Alternativt:

Om fiskhälsa > 0%

Skaldjur rensade 0%

 

Tillbehör:

Ingefära inlagd (gari) 0%

Sojasås japansk 0%

 

Sushiverktyg > Äts ej

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
  2. Skär huvudingrediensen i skivor/stavar. Variera gärna innehåll efter egen smak.
  3. Forma rullar. Se Sushiskolan (länk nederst i ingredienslistan).

Kockens kommentar

En hosomaki är en tunn maki-zushi (sushirulle) och innehållet består bara av en ingrediens. Kappamaki innehåller gurka, shakemaki bara lax, tekkamaki tonfisk o.s.v. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Tillhörande reept

Sushiris (sumeshi)

Inlagd ingefära (gari)

Sojadressing (murasaki)

Fler recept inom Risrätter

Liknande recept som Hosomaki - smal sushirulle