Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 0
Recept: 930 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Salt sill urvattnad 6.0 styck 94%
Gul lök 1.0 styck 6%
Marinad:
Ättikssprit 12% 0.5 dl Äts ej
Vatten 2.0 dl Äts ej
Strösocker 2.0 dl Äts ej
Citron juice+fruktkött 1.0 styck Äts ej
Lime färskpressad 1.0 styck Äts ej
Vitpeppar hel 10.0 korn Äts ej
Tillbehör:
Zestjärn > Äts ej
Kock: Tyrol, Sthlm
Uppdragsgivare: Tyrol, Sthlm
Tillagning (20 min + 24 tim )
- Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött).
- Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål. Blanda med de strimlade skalen och övriga marinadingredienser.
- Skala och finstrimla lök. Skär sillen i bitar och lägg i en bunke, varvat med lök. Häll marinaden över och låt stå i minst 1 dygn.
Kockens kommentar
Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på: Tyrols vilda julbord
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Citron- & limesill
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan