Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svinlever rå

600.0 

gram

Mjölk

1.0 

liter

Ister matfett

250.0 

gram

Fläskfärs

250.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Äggula

3.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Potatismjöl

1.0 

msk

Ingefära mald

1.0 

msk

Kryddpeppar mald

1.0 

tsk

Vitpeppar nymald

1.0 

tsk

Vispgrädde

8.0 

dl

Lagerblad

3.0 

blad

 

Tillbehör:

 

Cumberlandsås }

 

 

Food processor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Guinness Extra Stout

Portertyp (stout)
Pris: 17 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 1878

GBR (GI) / port: 1

Recept: 7512 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 26%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 657 gram)

Ingredienser

Visa:

Svinlever rå 600.0 gram 9%

Mjölk 1.0 liter 8%

Ister matfett 250.0 gram 29%

Fläskfärs 250.0 gram 8%

Ägg 1.0 styck 1%

Äggula 3.0 styck 2%

Strösocker 2.0 msk 2%

Vetemjöl 2.0 msk 1%

Potatismjöl 1.0 msk 1%

Ingefära mald 1.0 msk 1%

Kryddpeppar mald 1.0 tsk 0%

Vitpeppar nymald 1.0 tsk 0%

Vispgrädde 8.0 dl 38%

Lagerblad 3.0 blad 0%

 

Tillbehör:

Cumberlandsås } 0%

Food processor > %

Tillagning (2 tim + 4 tim )

  1. Putsa levevern ren från hinnor. Lägg i bunke och fyll på mjölk så att det täcker. Låt stå i 4 timmar.

  2. Skär levern och späcket i mindre bitar. Lägg allt i en matberedare och mixa tills det blivit till jämn smet utan större klumpar.

  3. Tillsätt övriga ingredienser utom grädde och lagerblad. Mixa till fin smet. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Häll över smeten i en bunke och blanda ner grädde, lite i taget.

  5. Smöra en ugnsfast form och häll i smeten. Lägg lagerblad över. Sätt formen i ett vattenbad på en ugnsplåt. Sätt in i ugn och grädda i 1,5 timmar.

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Julleverpaté