Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 459

GBR (GI) / port: 3
Recept: 5504 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 30%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 12.0 styck 11%
Strösocker 3.0 dl 21%
Vispgrädde 1.0 liter 65%
Cointreau 3.0 msk 3%
Tillbehör:
Frukt 0%
Marängtoppar 0%
Kockskolan:
Så vispas grädde > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Tillaga i glassmaskin > Äts ej
Så tilllagas glass > Äts ej
Om glasstårtor > Äts ej
Om glass > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Kräm: Vispa grädden fast. Vispa äggulor och socker luftigt. Vänd ner grädden i äggsmeten. Rör försiktigt om till jämn smet.
- I glassmaskin: Starta maskin och låt den bli kall. Häll smeten i glassbehållaren och låt arbeta till seg kräm. Tillsätt likör mot slutet av beredningen.
- Servera: Glassen kan serveras direkt men smälter fort på tallriken. För fastare glass ställs glassbunken i frysen ½-1 timme. Garnera med frukt eller vad som passar.
- Förvaring: Häll smeten i en för-fryst tillslutbar låda. Ställ in i frysen. Fettrik glass som denna tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).
Utan glassmaskin:
- Blanda likören med äggkrämen innan grädden vänds ner.
- Klä en brödform eller skål med plastfilm och häll i smeten. Ställ in i frysen minst 3 timmar och rör om ofta i smeten under infrysningens första timmar.
- Servera: Fettrik glass som denna tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).
Kockens kommentar
För mindre fettrik glass, byt ut 1/3-del av grädden mot mjölk. Blandas med äggsmeten innan vispgrädden vänds ner.Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.
Alternativ
Fler recept inom Hemlagad glass ¤
Liknande recept som Hemlagad kallfryst likörglasstårta
-
Hemlagad sjuden vaniljglass i glassmaskin
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vaniljglass i glassmaskin
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Maskintillverkarens kallfrysta vaniljglass
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad vaniljglass utan glassmaskin
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden chokladglass
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden vit chokladglass
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden glass med brynt smör
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Hemlagad kallfryst glass på crème fraiche
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skånemejerier
-
Kulfi, kallfryst indisk glass
Tid: 45 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan