Cheddarsamosas (plockmat)

Cheddarsamosas (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 25

Filodegsark (50x25cm)

5.0 

styck

Cheddar lagrad

150.0 

gram

Matolja (rapsolja)

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 317

Kcal / portion: 51

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1267 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 12%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 16 gram)

Ingredienser

Visa:

Filodegsark (50x25cm) 5.0 styck 57%

Cheddar lagrad 150.0 gram 43%

Matolja (rapsolja) %

Bakplåtspapper %

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

Skapat av: Blossa

Kock: Markus Aujalay

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 225º. Tina degen enligt förpackningen.
  2. Riv cheddarosten. Skär varje ark i 10 cm breda remsor.
  3. Lägg en liten hög ost i mitten på varje degremsa. Vik den nedre kanten till strax under mitten så att en trekant bildas. Vik upp den trekanten mot den översta kanten. Fortsätt vika och gör en ny trekant. Pensla med lite vatten på sista fliken och vik in.
  4. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter tills de fått fin färg.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Cheddarsamosas (plockmat)