Cheddarpaj med vintersallad (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cheddarpaj med vintersallad (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Vatten kallt

1.0 

msk

Salt

0.5 

krm

 

Fyllning:

 

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

1.5 

dl

Salt

0.5 

tsk

Peppar

0.5 

tsk

Cheddar lagrad

175.0 

gram

 

Sallad:

 

Rödkål ansad

50.0 

gram

Grönsallad

100.0 

gram

t.ex. krispsallat

 

 

Lingon

0.7 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Salt

0.5 

krm

Peppar

0.5 

krm

 

Tillbehör:

 

Pajform (~10 cm bred)

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1898 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 15%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 69 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 50.0 gram 19%

Vetemjöl 2.0 dl 22%

Ägg 1.0 styck 3%

Vatten kallt 1.0 msk 0%

Salt 0.5 krm 0%

 

Fyllning:

Ägg 2.0 styck 7%

Mjölk 1.5 dl 5%

Salt 0.5 tsk 0%

Peppar 0.5 tsk 0%

Cheddar lagrad 175.0 gram 33%

 

Sallad:

Rödkål ansad 50.0 gram 1%

Grönsallad 100.0 gram 1%

t.ex. krispsallat %

Lingon 0.7 dl 1%

Olivolja 1.0 msk 6%

Salt 0.5 krm 0%

Peppar 0.5 krm 0%

 

Tillbehör:

Pajform (~10 cm bred) 4.0 styck %

Skapat av: Blossa

Kock: Markus Aujalay

Tillagning (45 min + 1 tim 20 min )

  1. Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i portionsformar. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt dem svalna något.
  6. Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Cheddarpaj med vintersallad (plockmat)