Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2400 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfärs 300.0 gram 14%
Kalkonfärs 300.0 gram 19%
Kalvfärs 150.0 gram 11%
Fläskfärs 150.0 gram 15%
Bacon 8.0 skivor 21%
Ägg 2.0 styck 5%
Vispgrädde 1.0 dl 15%
Konjak/brandy 1.0 msk 1%
Madeira 1.0 msk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 2.0 krm 0%
Tillbehör:
Sallatsblad 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 175°C. Kör all färs i en mixer/matberedare tillsammans med ägg och grädde. Smaka av med konjak, madeira, salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form. Det kan vara en patéform av keramik eller en vanlig brödform. Häll i smeten och lägg på baconskivor. Täck formen med folie och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter. Känn med en provsticka när patén är klar.
- Låt patén kallna innan den skärs upp.
Lossa med en vass kniv runt kanten av patéformen och vänd upp på ett fat. Skär den sedan i cirka 1 cm tjocka skivor. Servera med mangochutney och sallatsblad.
Receptet ger en skiva paté per portion.
Kockens kommentar
Patén kan med fördel lagas dagen innan den ska ätas, den blir då krämigare, saftigare och ger en bättre smakupplevelse.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Fågelpaté
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan