Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 0
Recept: 807 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skinka kokt i bit 500.0 gram 81%
Gelatinblad 6.0 styck 4%
Persilja 2.0 krukor 3%
Vatten 5.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 6%
Sherry (torr) 5.0 cl 7%
Kockskolan:
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Om fondgelé > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 10 tim )
- Finhacka persilja. Lägg gelatinblad 5 minuter i kallt vatten. Skär skinkan i bitar.
- Värm vatten+fond+sherry tills fingevarmt (37ºC). Tillsätt gelatinblad och rör om tills gelatinet smält helt och hållet.
- Blanda ner rikligt med hackad persilja.
- Lägg skinkan i en skål/bunke och häll på gelatinblandningen. Sätt i kylskåp (över natt), tills den stelnat.
Kockens kommentar
Jambon de Persil är klassiskt franskt recept på rester av skinka. Utmärkt när man tröttnat på julskinkan. Passar som ensamrätt med kokt potatis och gurka eller inlagda rödbetor, på buffé eller som smörgåspålägg.
Aladåb heter i Frankrike "aspic" vilket även gäller i de flesta andra länder. En fransk "à la daube" är en köttgryta. Läs mer > Om inkokning, aladåb.
Andra aladåber
Fler recept inom Skinkstek, julskinka
Liknande recept som Jambon de Persil - skinkaladåb
-
Hemrimmad skinka
Tid: 20 min (+ 360 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Ugnslagad skinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstek skinka på danskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Långbakad skinka med knaprig svål
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt färsk eller rimmad skinka
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sous videkokt skinkstek på enkelt sätt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jambon de Persil - skinkaladåb
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan