Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 137

GBR (GI) / port: 11
Recept: 548 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 2%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 600.0 gram 74%
Ägg 2.0 styck 23%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten ca 20 min tills den är mjuk.
Sätt ugnen på 225 grader. - Häll bort vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt e.d. Blanda in ägg, salt och peppar.
- Smörj en ugnssäker form med matfett.
Fyll formen med moset och sätt in i ugnen 5-10 min tills moset fått gyllenbrun yta.
Kockens kommentar
Passar till allehanda kött- och fiskrätter.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Gratinerad potatismos
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan