Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svartrot

800.0 

gram

Salt (havssalt)

 

 

Smör normalsaltat

 

 

Persilja

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

Citronjuice

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 18

Recept: 540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Svartrot 800.0 gram 100%

Salt (havssalt) 0%

Smör normalsaltat 0%

Persilja 0%

Svartpeppar nymald 0%

Citronjuice 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala svartrötterna och dela dem i 10 cm stavar. Lägg ner dem i saltat vatten.

  2. Låt dem koka på medellåg värme i ca 10 min (eller tills de är al dente).
    Häll av kokspadet.

  3. Lägg upp på en tallrik och strö över havssalt och en klick smör.
    Garnera med klippt persilja och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera.

Kockens kommentar

Skalade svartrötter svartnar fort. Pressa lite citron över dem för att de inte skall svartna. Lite citron i vattnet är också bra.

Fler recept inom Tillbehör

Liknande recept som Kokta svartrötter