Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 18
Recept: 540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Svartrot 800.0 gram 100%
Persilja 0%
Citronjuice 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala svartrötterna och dela dem i 10 cm stavar. Lägg ner dem i saltat vatten.
- Låt dem koka på medellåg värme i ca 10 min (eller tills de är al dente).
Häll av kokspadet. - Lägg upp på en tallrik och strö över havssalt och en klick smör.
Garnera med klippt persilja och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera.
Kockens kommentar
Skalade svartrötter svartnar fort. Pressa lite citron över dem för att de inte skall svartna. Lite citron i vattnet är också bra.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Kokta svartrötter
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan