Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 1102

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4407 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskkarré skiva 2 cm 800.0 gram 28%
Bananpalmblad Äts ej
Baconfett el. matfett } 50.0 gram 9%
Lökmarinad:
Rödlök 1.0 styck 1%
Vitvinsvinäger 2.5 dl 1%
Strösocker 6.0 msk 8%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Köttmarinad:
Mexikansk kryddblandn. 2.0 msk 1%
Limejuice 0.5 dl 0%
Exotisk juice 1.0 dl 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Oregano torkad 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Avokado 2.0 st stora 30%
Tortilla färdiglagad 4.0 styck 17%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim 20 min + 10 tim )
- Lökmarinering: Skala och skiva rödlök. Mosa oregano och blanda alla marinadingredienserna i en plastpåse (el. skål). Låt stå i 6 timmar och sedan i kyl över natt.
- Köttmarinering: Putsa och tärna köttet. Skala och finhacka vitlök. Mosa oregano. Blanda alla ingredienserna väl i en skål. Ställ i kylskåp över natt.
- Dag 2 Förbered: Sätt ugnen på 175°C.
- Fetta in bananbladen med matfett. Dela bladen i ark 4x5 dm och lägg två blad i kors över varandra i en ugnssäker gryta. Lägg fläskköttet med marinad på bladen och vik över bladen. Sätt på grytlocket.
- Ugn: Sätt in i ugn i cirka 3 timmar tills köttet är mört. Häll över lite vatten på palmbladen några gånger, så att de inte bränns. Smaka av med salt och peppar.
- Tillbehör: Värm upp tortilla i ugn några minuter. Skala och skiva avokado. Klyfta lime. Droppa lime på avokadon så att den inte svartnar.
- Servera: Lägg upp kött på tortilla och toppa med marinerad lök. Lägg på skivad avokado och servera med skivad lime.
Kockens kommentar
Kul, annorlunda exotisk rätt, för den som kan få tag på palmblad. Kan tillredas utan blad.
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Marinerad fläskkarré i bananblad
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan