Marinerad fläskkarré i bananblad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marinerad fläskkarré i bananblad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskkarré skiva 2 cm

800.0 

gram

Bananpalmblad

 

 

Baconfett el. matfett }

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Lökmarinad:

 

Rödlök

1.0 

styck

Vitvinsvinäger

2.5 

dl

Strösocker

6.0 

msk

Oregano torkad

1.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Vatten

1.0 

dl

 

Köttmarinad:

 

Mexikansk kryddblandn.

2.0 

msk

Limejuice

0.5 

dl

Exotisk juice

1.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Oregano torkad

0.5 

tsk

 

Tillbehör:

 

Avokado

2.0 

st stora

Tortilla färdiglagad

4.0 

styck

Lime färskpressad

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 1102

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4407 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 602 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré skiva 2 cm 800.0 gram 28%

Bananpalmblad Äts ej

Baconfett el. matfett } 50.0 gram 9%

Salt och peppar 0%

 

Lökmarinad:

Rödlök 1.0 styck 1%

Vitvinsvinäger 2.5 dl 1%

Strösocker 6.0 msk 8%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Vatten 1.0 dl 0%

 

Köttmarinad:

Mexikansk kryddblandn. 2.0 msk 1%

Limejuice 0.5 dl 0%

Exotisk juice 1.0 dl 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Oregano torkad 0.5 tsk 0%

 

Tillbehör:

Avokado 2.0 st stora 30%

Tortilla färdiglagad 4.0 styck 17%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

Tillagning (3 tim 20 min + 10 tim )

  1. Lökmarinering: Skala och skiva rödlök. Mosa oregano och blanda alla marinad­ingredienserna i en plastpåse (el. skål). Låt stå i 6 timmar och sedan i kyl över natt.
  2. Köttmarinering: Putsa och tärna köttet. Skala och finhacka vitlök. Mosa oregano. Blanda alla ingredienserna väl i en skål. Ställ i kylskåp över natt.
  3. Dag 2 Förbered: Sätt ugnen på 175°C.
  4. Fetta in bananbladen med matfett. Dela bladen i ark 4x5 dm och lägg två blad i kors över varandra i en ugnssäker gryta. Lägg fläskköttet med marinad på bladen och vik över bladen. Sätt på grytlocket.
  5. Ugn: Sätt in i ugn i cirka 3 timmar tills köttet är mört. Häll över lite vatten på palmbladen några gånger, så att de inte bränns. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Tillbehör: Värm upp tortilla i ugn några minuter. Skala och skiva avokado. Klyfta lime. Droppa lime på avokadon så att den inte svartnar.
  7. Servera: Lägg upp kött på tortilla och toppa med marinerad lök. Lägg på skivad avokado och servera med skivad lime.

Kockens kommentar

Kul, annorlunda exotisk rätt, för den som kan få tag på palmblad. Kan tillredas utan blad.

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Marinerad fläskkarré i bananblad