Wokad lamm med purjolök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Wokad lamm med purjolök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammstek benfri

800.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Sojasås kinesisk

2.0 

msk

Ostronsås }

4.0 

msk

Sherry (torr)

4.0 

msk

Sesamolja

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Jasminris

4.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammstek >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Montepulciano d´Abruzzo Bianchi

Kryddigt rött vin
Pris: 61 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 669

GBR (GI) / port: 25

Recept: 2675 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 559 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammstek benfri 800.0 gram 33%

Purjolök 1.0 styck 2%

Sojasås kinesisk 2.0 msk 1%

Ostronsås } 4.0 msk 2%

Sherry (torr) 4.0 msk 2%

Sesamolja 2.0 msk 8%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Jasminris 4.0 dl 50%

 

Kockskolan:

Så lagas lammstek > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Tvätta purjolök och skär i tunna skivor. Skär bort hinnor och senor från köttet och skiva/strimla det smått.
  3. Woka: Hetta upp panna på högsta värme med lite sesamolja. När oljan är het, lägg ner purjolöken och stek den ett par minuter under omrörning. Ta ur, lägg åt sidan.
  4. Woka lammköttet i het olja några minuter under omrörning. Tillsätt soja, lite extra sesamoljan, sherry och ostronsås. Smaka av med salt. Blanda ner purjolöken och låt allt bli varmt.

Fler recept inom Lammkotletter, lammracks

Liknande recept som Wokad lamm med purjolök