Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 669

GBR (GI) / port: 25
Recept: 2675 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lammstek benfri 800.0 gram 33%
Purjolök 1.0 styck 2%
Sojasås kinesisk 2.0 msk 1%
Ostronsås } 4.0 msk 2%
Sherry (torr) 4.0 msk 2%
Sesamolja 2.0 msk 8%
Salt 0%
Tillbehör:
Jasminris 4.0 dl 50%
Kockskolan:
Så lagas lammstek > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Tvätta purjolök och skär i tunna skivor. Skär bort hinnor och senor från köttet och skiva/strimla det smått.
- Woka: Hetta upp panna på högsta värme med lite sesamolja. När oljan är het, lägg ner purjolöken och stek den ett par minuter under omrörning. Ta ur, lägg åt sidan.
- Woka lammköttet i het olja några minuter under omrörning. Tillsätt soja, lite extra sesamoljan, sherry och ostronsås. Smaka av med salt. Blanda ner purjolöken och låt allt bli varmt.
Fler recept inom Lammkotletter, lammracks
Liknande recept som Wokad lamm med purjolök
-
Lambogskotletter
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Panerade lammracks på engelskt vis
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Currymarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Lammracks provencale med sparris och potatissallad
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Citronmarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammkotletter med rösti och katrinplommon
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalmarlåda med skånsk potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan