Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 3
Recept: 386 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Päron färsk 4.0 styck 67%
Äpple syrligt 2.0 styck 23%
Citronjuice 1.0 msk 1%
Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 2%
Gelatinblad 5.0 styck 7%
Kockskolan:
Om gelé > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 10 tim )
- Lägg gelatinblad i lite kallt vatten.
- Skala päron och äpple och ta bort kärnhus. Mixa dem med citronsaft i en matberedare eller med en stavmixer till jämn, fin puré.
- Blanda moset med sambal oelek och gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smält. Vill de inte smälta, värm på lätt.
- Häll massan i en flat bred form och ställ in i kylskåpet över natt, så att den stelnar.
- Vänd upp och ner på formen och skär i tärningar.
Kockens kommentar
Gelén passar till allehanda kötträtter, även till olika köttsmörgåsar.
Alternativ
Fler recept inom Gelé, fondgelé, fruktmos ¤
Liknande recept som Pärongelé
-
Gelé grundrecept med gelésocker
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Röd, svart eller vit vinbärsgelé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rönnbärsgelé
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Mintgelé
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelgelé, fruktgelé eller champagnegelé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pärongelé
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin fondgelé, köttgelé, aspic till aladåber
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Dulce de membrillo, quince cheese, quince paste, kvittenmarmelad
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgelé till fiskaladåb och garnering
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Konserverad äppelmos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan