Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Sojasås japansk

1.5 

dl

Vatten

0.5 

dl

Köttfond koncentrerad

0.5 

msk

Matlagningsmjöl

 

 

 

Kockskolan:

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 57

GBR (GI) / port: 1

Recept: 114 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 0%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 108 gram)

Ingredienser

Visa:

Sojasås japansk 1.5 dl 90%

Vatten 0.5 dl 0%

Köttfond koncentrerad 0.5 msk 10%

Matlagningsmjöl 0%

 

Kockskolan:

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka vatten och fond i cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt soja och låt såsen sjuda på låg värme i ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Rör om och låt sjuda i 3 minuter tills såsen har tjocknat. Späd med vatten om såsen är för tjock.

Kockens kommentar

Såsen passar bra till fisk och skaldjur. Ger en lätt asiatisk touch.

Passar till

Ångkokt lax

Fler recept inom Asiatiska såser

Liknande recept som Enkel sojasås