Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Majskorn kokt konserv

500.0 

gram

Schalottenlök

8.0 

styck

Bacon som knapersteks}

200.0 

gram

Isbergssallat

0.3 

huvud

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 319

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1275 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 10%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 264 gram)

Ingredienser

Visa:

Majskorn kokt konserv 500.0 gram 31%

Schalottenlök 8.0 styck 12%

Bacon som knapersteks} 200.0 gram 35%

Isbergssallat 0.3 huvud 2%

Smör normalsaltat 2.0 msk 15%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka lök med skal i lite vatten i 10-15 minuter. Tryck sedan ut löken ur skalet genom att pressa den mellan fingrarna.
  2. Stek bacon tills den är knaprig, men inte bränd.
  3. Häll upp burkmajsen med lite spad i en kastrull och tillsätt smör. Låt koka upp.
  4. Tillsätt lök, bacon och sallad och låt bli varmt. Salta och peppra lätt.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokta grönsaker

Liknande recept som Varm majsmix