Kokt spenat, stekt spenat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokt spenat, stekt spenat

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spenat färsk

350.0 

gram

el. fryst spenat

 

 

Smör och/el. matolja

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 20

Kcal / portion: 16

GBR (GI) / port: 0

Recept: 63 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 79 gram)

Ingredienser

Visa:

Spenat färsk 350.0 gram 100%

el. fryst spenat 0%

Smör och/el. matolja 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Så steks grönsaker > Äts ej

Tillagning (5 min )

Kokt spenat

  1. Koka upp lättsaltat vatten.
    Skölj spenaten. Koka i 2-3 min.
    (Om spenaten är fryst kan den behöva koka i ytterligare någon minut).
  2. Skölj spenaten hastigt i kallt vatten för att avstanna kokning. Den skall fortfarande vara varm. Låt rinna av.
    Tillsätt en klick smör och lite salt.

Stekt spenat

  1. Färsk babyspenat: Hetta upp en stekpanna med matfett. Lägg ner spenatbladen i pannan och stek ett par minuter under omröring. Salta lätt.
  2. Djupfryst spenat: Krama ur vätskan och stek sedan spenaten några minuter i matfett. Salta lätt.

Kockens kommentar

Spenat är god och nyttig mat som är rik på C- och A-vitamin samt järn (men inte mer än i andra grönsaker, Karl-Alfred till trots. Spenat passar till många kött- fisk- och äggrätter.

Passar till

Stekt fisk

Fler recept inom Kokta grönsaker

Liknande recept som Kokt spenat, stekt spenat