Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3471 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 40%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Brieost 28% fett 200.0 gram 19%
Endivsallat 2.0 styck 2%
Bacon som knapersteks} 12.0 skivor 14%
Dressing:
Cidervinäger 1.0 msk 0%
Olivolja 3.0 dl 65%
Tillbehör:
Gräslök 1.0 knippe 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Sätt ugnen på 250ºC.
- Skär endiverna i 5 cm stora skivor. Finhacka gräslök. Skär brien i bitar.
- Blanda dressing, det vill säga vinäger med olivolja.
- Stek bacon knaprig i panna.
- Lägg brien i ugnssäker form och sätt in i ugnen 1-2 minuter tills den börjar smälta.
- Blanda brie, bacon och endivesallat. Häll över dressing och garnera med gräslök.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Ljummen endivesallad med brieost och bacon (förrätt)
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan