Ljummen endivesallad med brieost och bacon (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ljummen endivesallad med brieost och bacon (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Brieost 28% fett

200.0 

gram

Endivsallat

2.0 

styck

Bacon som knapersteks}

12.0 

skivor

 

Dressing:

 

Cidervinäger

1.0 

msk

Olivolja

3.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Gräslök

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Boddingtons

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3471 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 40%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 244 gram)

Ingredienser

Visa:

Brieost 28% fett 200.0 gram 19%

Endivsallat 2.0 styck 2%

Bacon som knapersteks} 12.0 skivor 14%

 

Dressing:

Cidervinäger 1.0 msk 0%

Olivolja 3.0 dl 65%

 

Tillbehör:

Gräslök 1.0 knippe 0%

Tillagning (12 min )

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Skär endiverna i 5 cm stora skivor. Finhacka gräslök. Skär brien i bitar.
  3. Blanda dressing, det vill säga vinäger med olivolja.
  4. Stek bacon knaprig i panna.
  5. Lägg brien i ugnssäker form och sätt in i ugnen 1-2 minuter tills den börjar smälta.
  6. Blanda brie, bacon och endivesallat. Häll över dressing och garnera med gräslök.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Gröna förrätter

Liknande recept som Ljummen endivesallad med brieost och bacon (förrätt)