
Dryckestips
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 334

Kcal / portion: 1219

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4875 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 28%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ankbröst med skinn 3.0 styck 73%
Gin 5.0 cl 2%
Sås:
Oxfond koncentrerad 1.5 msk 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Honung 1.0 msk 1%
Pinjenötter 25.0 gram 3%
Maizena ljus 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 8.0 styck 11%
Smör normalsaltat 50.0 gram 7%
Ströbröd 1.0 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Hasselbackspotatis: Tillaga enligt separat recept. Tidsåtgång cirka 1 timme.
- Anka: Salta och peppra ankbrösten. Stek ankans fettsida på medelhög värme i panna utan matfett i cirka 10-15 minuter.
- Sänk värmen något och vänd köttet. Häll på gin (varning för fettstänk) och lägg på ett lock ett par minuter, så att köttet tar smak. Stek i 5-10 minuter till innertemp. 63°C. Ta ur köttet och låt vila 5-10 minuter.
- Sås: Häll bort fettet ur pannan och tillsätt såsingredienserna. Låt småkoka i 3 minuter.
Kockens kommentar
Gin till ankan ger enbärssmak.
PASSAR TILL
Fler recept inom Anka och gås
Liknande recept som Ginanka med pinjenötter i honungssås
-
Helstekt gås utan krås (grundrecept)
Tid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Helstekt gås till fest
Tid: 3 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gåsbröst ā la anka på päronbädd
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnslagat ank- eller gåsbröst med rödlökssky, brysselkål, äpple och hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sprängd (rimmad) gås utan krås
Tid: 2 tim 30 min (+ 120 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Canard/caneton ā la presse - pressad anka, även kallad ā la rouennaise eller canard au sang (blodanka)
Tid: 1 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Apelsinanka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Canard aux Montmorency, anka med körsbärssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad anka med smak av apelsin och fikon
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan