Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 324

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1297 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 22%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 8.0 styck 39%
Smör normalsaltat 2.0 msk 15%
Senap svensk 1.0 msk 2%
Majonnäs äkta 3.0 msk 23%
Gräslök finhackad 1.0 msk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 15%
Tabasco röd 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hårdkoka äggen i cirka 8 min.
Kyl dem i kallt vatten och låt svalna.
Låt smöret bli rumsvarmt.
Finhacka gräslök. - Blanda majonnäs, smör, senap och gräslök. Smaka av med salt.
- Skala äggen och halvera dem.
Ta ur äggulan och blanda gulan med majonnäsblandningen. - Stänk så många droppar tabasco som Du tål (t.ex. 2) i äggvitehalvorna. Lägg en klick majonnäsblandning i varje ägghalva. Dra ett par varv med pepparkvarn över.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Devil eggs (plockmat)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola