Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 462

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1846 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Olika tomatsorter 1.2 kilo 11%
Mozzarella 250.0 gram 35%
Rödlök 1.0 styck 3%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 13%
Sås:
Balsamvinäger röd } 2.5 dl 17%
Strösocker 1.0 dl 21%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Börja med såsen. Häll balsamvinäger och socker i en kastrull och koka ner vätskan till halva mängden.
Vispa därefter ner smör i såsen.
Håll såsen varm. - Skär upp tomaterna i mindre bitar.
Riv mozzarella och skinka i mindre bitar.
Skala rödlök. Finhacka lök och gräslök. - Lägg upp tomatklyftorna på tallrikar och tillsätt skinka, mozzarella, lök och gräslök.
Stringla balsamsåsen över salladen.
Kockens kommentar
Detta är en perfekt lätt och smakrik måltid en varm sommardag. Fungerar även bra som förrätt. Minska då mängden till hälften. Använd helst små/mindre tomater av olika sorter, vilket ger varierande smak och färg åt anrättningen.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Tomatsallad balsamico
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola