Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 98

GBR (GI) / port: 1
Recept: 782 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 400.0 gram 52%
Sataysås } 150.0 gram 48%
Majsolja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 10 tim )
- Skär fläskfilén i tunna skivor och lägg i en plastpåse med sataysås, utspätt med lite majsolja. Låt marinera över natten i kylskåp. Spara en del av såsen, för att användas som dippsås.
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
Lägg grillspett av trä i vatten helst 1 tim, så brinner de inte upp av grillen, alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinne och grill.
Ta ut köttet och låt det bli rumstempererat. - Trä köttbitarna på träspett.
Grilla hastigt 1-3 min på var sida tills de fått fin färg. Grilltid beroende av skivornas tjocklek. Köttet skall vara precis genomstekt, inte mer. Salta/peppra vid behov. - Servera med sataysås att dippa köttet i.
Kockens kommentar
Denna rätt kan serveras som huvudrätt, men passar bättre som plockmat. Som huvudrätt dubbleras ingrediensmängden. Rätten är vanlig som s.k. "streetfood" i t.ex. Malaysia och kan även lagas på kyckling eller oxkött.
PASSAR TILL
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Sataymarinerade fläskfiléspett (plockmat)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola