Sataymarinerade fläskfiléspett (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sataymarinerade fläskfiléspett (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal spett: 8

Fläskfilé

400.0 

gram

Sataysås }

150.0 

gram

Majsolja

 

 

Grillspett av trä

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 98

GBR (GI) / port: 1

Recept: 782 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 66 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 400.0 gram 52%

Sataysås } 150.0 gram 48%

Majsolja 0%

Grillspett av trä %

Salt och peppar 0%

 

Om utegrillning > %

Tillagning (20 min + 10 tim )

  1. Skär fläskfilén i tunna skivor och lägg i en plastpåse med sataysås, utspätt med lite majsolja. Låt marinera över natten i kylskåp. Spara en del av såsen, för att användas som dippsås.

  2. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
    Lägg grillspett av trä i vatten helst 1 tim, så brinner de inte upp av grillen, alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinne och grill.
    Ta ut köttet och låt det bli rumstempererat.

  3. Trä köttbitarna på träspett.
    Grilla hastigt 1-3 min på var sida tills de fått fin färg. Grilltid beroende av skivornas tjocklek. Köttet skall vara precis genom­stekt, inte mer. Salta/peppra vid behov.

  4. Servera med sataysås att dippa köttet i.

Kockens kommentar

Denna rätt kan serveras som huvudrätt, men passar bättre som plockmat. Som huvudrätt dubbleras ingrediensmängden. Rätten är vanlig som s.k. "streetfood" i t.ex. Malaysia och kan även lagas på kyckling eller oxkött.

PASSAR TILL

Kokt ris

Hemlagad sataysås

Fler recept inom Smått & gott

Liknande recept som Sataymarinerade fläskfiléspett (plockmat)