Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2751 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Havskräftor råa 12.0 styck 21%
Smör normalsaltat 250.0 gram 66%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Jalapeno grön inlagd 1.0 styck 0%
Parmesan nyriven 1.5 dl 9%
Peppar 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Lägg kräftorna att tina om har varit frysta.
- Värm ugnen till 275 grader.
Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form. - Hacka lök, persilja och jalapeno lägg sedan allt i en upphettad kastrull tillsammans med smöret. Fräs på medelhög värme i
ca 1 min. Häll smöret över kräftorna och strö över parmesanost och gratinera i ugnen ca 5 min. - Dra några varv med pepparkvarnen över kräftorna och servera.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Gratinerade havskräftor
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan