Gratinerade havskräftor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gratinerade havskräftor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Havskräftor råa

12.0 

styck

Smör normalsaltat

250.0 

gram

Persilja finhackad

1.0 

dl

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Gul lök

1.0 

styck

Jalapeno grön inlagd

1.0 

styck

Parmesan nyriven

1.5 

dl

Peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2751 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 22%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 265 gram)

Ingredienser

Visa:

Havskräftor råa 12.0 styck 21%

Smör normalsaltat 250.0 gram 66%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Gul lök 1.0 styck 2%

Jalapeno grön inlagd 1.0 styck 0%

Parmesan nyriven 1.5 dl 9%

Peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Lägg kräftorna att tina om har varit frysta.

  2. Värm ugnen till 275 grader. 
    Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form.

  3. Hacka lök, persilja och jalapeno lägg sedan allt i en upphettad kastrull tillsammans med smöret. Fräs på medelhög värme i
    ca 1 min. Häll smöret över kräftorna och strö över parmesanost och gratinera i ugnen ca 5 min.

  4. Dra några varv med pepparkvarnen över kräftorna och servera.

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Gratinerade havskräftor