Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 306

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 2
Recept: 851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 21%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 100.0 gram 13%
Majonnäs äkta 3.0 msk 35%
Formfranska 4.0 skivor 24%
Smör normalsaltat 2.0 msk 23%
Forellrom (el. löjrom) 30.0 gram 4%
Gräslök 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek formbrödsskivorna på medelhög värme
tills de fått en gyllenbrun färg. - Tag ett glas och måtta rundlar på brödskivorna och skär ut.
- Blanda räkor och majonnäs till en röra och lägg ovanpå rundlarna. Toppa med forellrom och en gräslökskvist. Servera.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Havssnittar (plockmat)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola