Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0
Recept: 873 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklinginnerfilé 12.0 styck 58%
Ströbröd 1.0 dl 25%
Sesamfrön 1.5 msk 9%
Ägg 1.0 styck 7%
Chilipulver 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Om kycklingfilé, delas dessa i fyra bitar.
- Blanda ströbröd, sesamfrön, chilipulver, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.
- Doppa filéerna i ägg och därefter i ströbrödsblandningen.
Låt dem gärna vila en stund. - Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och stek filéerna i cirka 3 minuter på var sida tills de fått gyllenbrun färg.
- Stick in träspett i filéerna och servera.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Sesams kycklingspett (plockmat)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola