Grillad apelsinmakrill med grillad citronsallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad apelsinmakrill med grillad citronsallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Makrill hel färsk

4.0 

styck

Persilja

12.0 

kvistar

Apelsin hel

1.0 

styck

Salt

 

 

 

Sallad:

 

Tomater

4.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Jalapeno grön inlagd

0.5 

msk

Apelsin hel

1.0 

styck

el. citron

 

 

Kummin hel

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Grillform >

 

 

el. aluminiumfolie

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Farmer´s Reserve Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 97 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 960

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3841 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 15%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 507 gram)

Ingredienser

Visa:

Makrill hel färsk 4.0 styck 93%

Persilja 12.0 kvistar Äts ej

Apelsin hel 1.0 styck Äts ej

Salt 0%

 

Sallad:

Tomater 4.0 styck 2%

Gurka 0.5 styck 1%

Purjolök 1.0 styck 2%

Jalapeno grön inlagd 0.5 msk 0%

Apelsin hel 1.0 styck 2%

el. citron Äts ej

Kummin hel 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Grillform > Äts ej

el. aluminiumfolie Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumsvarm. Förbered eventuell potatis.
  2. Rensa fisken. Salta inuti fisken och fyll den med persilja och klyftad apelsin.
  3. Sallad: Skär tomater och gurka i mindre bitar. Skiva purjolök. Hacka jalapeno. Skär apelsin i små bitar. Skär bort skal om så önskas. Krydda med kummin, salt och peppar.
  4. Lägg grönsakerna i grillform, eller i aluminium­folie. Grilla 15-20 minuter. Rör om då och då.
  5. Grilla makrill under lock på halvhård värme i 2-5 minuter på vardera sidan beroende på storlek och tills den blivt precis genomstekt.

Kockens kommentar

En normalstor hel makrill väger cirka 500 gram, vilket ger en riklig portion tillagat kött (280g). Serveras potatis till maten, välj i så fall små makrillar (300 gram per portion). Läs mer > klicka på ingrediensen. Variera grillsalladen efter egen smak. Byt till exempel ut apelsin mot citron eller lime.

Passar till

Grillad potatis

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillad apelsinmakrill med grillad citronsallad