Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax gravad

4.0 

bitar

Gravlaxsås färdig

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Sallat

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så grillas/halstras fisk >

 

 

Om utegrillar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2074 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 384 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax gravad 4.0 bitar 52%

Gravlaxsås färdig 1.0 dl 21%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 26%

Sallat 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så grillas/halstras fisk > Äts ej

Om utegrillar > Äts ej

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Förbered tillbehör till maten.
  3. Lägg laxskivorna med skinnsidan nedåt och grilla cirka 5 minuter utan lock. Vänd ej. Laxen skall ljusna tack vare grillningen upp till halva fisken. Den skall fortfarande vara halvrå (gravad) vid servering.
  4. Servera med gravlaxsås och gärna med kokt eller stuvad potatis.

Passar till

Hemgjord gravlaxsås

Stuvad potatis

Kokt potatis

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillad gravad lax