Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1933 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 12%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vaniljglass 0.5 liter 46%
Björnbär frysta sockrade 400.0 gram 14%
Rom 0.5 dl 5%
Hasselnötskärnor 100.0 gram 34%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka hasselnötterna.
- Värm upp bären i en stekpanna tills det hela börjar sjuda. Rör om då och då.
- När bären är riktigt heta, häll på rom och tänd på med en tändsticka.
- Häll upp sås på tallrikarna och skopa på glass. Garnera med hackade nötter.
Vill man stajla serverar man inför gästerna på ett bord vid sidan om. Ställ fram tallrikar och uppskopad glass, serversked och underlägg. Hetta upp på spisen och tänd på. Bär ut den brinnande pannan och servera.
Kockens kommentar
Färska mogna bär går bra att använda. Mosa dem lätt i pannan och smaka av med socker. Variera med olika sorters glass och/eller bär. Var rädd om näsa och hår vid flambering!
Fler recept inom Varm frukt och kräm
Liknande recept som Vanilla splash flambé (efterrätt)
-
Friterad banan med glass och jappsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokospanerad friterad banan
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Dominikanska karamelliserade bananer
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad fruktpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad äppelpaj modell McDonald´s
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad melon och ananas (efterrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varma fruktpaket med kesella på grillen
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade mandeläpplen (efterrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad chokladbanan
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fruktspett (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan