Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 207
 
    
                Kcal / portion: 483
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 1933 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 12%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vaniljglass 0.5 liter 46%
Björnbär frysta sockrade 400.0 gram 14%
Rom 0.5 dl 5%
Hasselnötskärnor 100.0 gram 34%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka hasselnötterna.
- Värm upp bären i en stekpanna tills det hela börjar sjuda. Rör om då och då.
- När bären är riktigt heta, häll på rom och tänd på med en tändsticka.
- Häll upp sås på tallrikarna och skopa på glass. Garnera med hackade nötter.
Vill man stajla serverar man inför gästerna på ett bord vid sidan om. Ställ fram tallrikar och uppskopad glass, serversked och underlägg. Hetta upp på spisen och tänd på. Bär ut den brinnande pannan och servera.
Kockens kommentar
Färska mogna bär går bra att använda. Mosa dem lätt i pannan och smaka av med socker. Variera med olika sorters glass och/eller bär. Var rädd om näsa och hår vid flambering!
Fler recept inom Varm frukt och kräm
Liknande recept som Vanilla splash flambé (efterrätt)
- 
                
                    Friterad banan med glass och jappsåsTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kokospanerad friterad bananTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Dominikanska karamelliserade bananerTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Friterad fruktpajTid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Friterad äppelpaj modell McDonald´sTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillad melon och ananas (efterrätt)Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Varma fruktpaket med kesella på grillenTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Grillade mandeläpplen (efterrätt)Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad chokladbananTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillade fruktspett (efterrätt)Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              