Vanilla splash flambé (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vanilla splash flambé (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vaniljglass

0.5 

liter

Björnbär frysta sockrade

400.0 

gram

Rom

0.5 

dl

Hasselnötskärnor

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1933 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 12%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 234 gram)

Ingredienser

Visa:

Vaniljglass 0.5 liter 46%

Björnbär frysta sockrade 400.0 gram 14%

Rom 0.5 dl 5%

Hasselnötskärnor 100.0 gram 34%

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka hasselnötterna.
  2. Värm upp bären i en stekpanna tills det hela börjar sjuda. Rör om då och då.
  3. När bären är riktigt heta, häll på rom och tänd på med en tändsticka.
  4. Häll upp sås på tallrikarna och skopa på glass. Garnera med hackade nötter.

Vill man stajla serverar man inför gästerna på ett bord vid sidan om. Ställ fram tallrikar och uppskopad glass, serversked och underlägg. Hetta upp på spisen och tänd på. Bär ut den brinnande pannan och servera.

Kockens kommentar

Färska mogna bär går bra att använda. Mosa dem lätt i pannan och smaka av med socker. Variera med olika sorters glass och/eller bär. Var rädd om näsa och hår vid flambering! 

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Vanilla splash flambé (efterrätt)