Raspberry Romanoff, jordgubbskräm

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Raspberry Romanoff, jordgubbskräm

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vispgrädde

6.0 

dl

Hallon frysta sockrade

1.0 

förp.

Konjak/brandy

2.0 

msk

Mynta till garnering

1.0 

kvist

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 278

Kcal / portion: 612

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2448 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 26%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 220 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 6.0 dl 88%

Hallon frysta sockrade 1.0 förp. 9%

Konjak/brandy 2.0 msk 3%

Mynta till garnering 1.0 kvist 0%

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Vispa grädden med hälften av bären. Blanda in konjaken på slutet.
  2. Häll lite kräm i botten på ett högt glas. Fyll på med ett lager frukt och sedan mer kräm ovanpå. Toppa med frukt.
  3. Servera med en lång sked och garnera med en myntakvist.

Kockens kommentar

Detta är en fyllig efterrätt tack vare mycket grädde. Lämpligtvis serveras mindre portioner, eller så kan proportionen hallon ökas. I stället för vispgrädde kan vispbar mellangrädde användas för att minska kalorimängden. Eftersom frysta hallon oftast innehåller mycket socker blir detta en klart söt efterrätt. Undvik att ta med all spad om mindre sötma önskas, eller blanda upp med färska hallon.

Romanoffs = ryska kejsarsläkten, som regerade landet från 1613 till 1917. Huruvida de åt denna efterrätt är för oss obekant, eller om rätten fått sitt namn efter kungligheter för att det låter exklusivt.

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Raspberry Romanoff, jordgubbskräm