Ägghalvor med het mango- och räkröra (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ägghalvor med het mango- och räkröra (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

8.0 

styck

Räkor med skal

150.0 

gram

Mango

0.5 

styck

Avokado

0.5 

styck

Chilifrukt färsk

0.5 

styck

Tabasco röd

1.0 

stänk

Lime färskpressad

0.5 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1180 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 199 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 42%

Räkor med skal 150.0 gram 7%

Mango 0.5 styck 7%

Avokado 0.5 styck 9%

Chilifrukt färsk 0.5 styck 0%

Tabasco röd 1.0 stänk 0%

Lime färskpressad 0.5 styck 1%

Creme fraiche 1.0 dl 27%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i äggen och låt koka i 4 minuter för en krämig äggula. Skala äggen och låt dem svalna något innan de klyvs på mitten.
  2. Skala räkorna och lägg i en skål. Finhacka mango, avokado och chilifrukten, lägg i skålen. Pressa över saften från limen. Tillsätt créme fraiche och ett stänk tabasco.
  3. Smaka av röran om det behövs mer tabasco. Lägg en klick räk- och mangoröra på varje ägghalva. Servera.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Ägghalvor med het mango- och räkröra (plockmat)