Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1180 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 8.0 styck 42%
Räkor med skal 150.0 gram 7%
Mango 0.5 styck 7%
Avokado 0.5 styck 9%
Chilifrukt färsk 0.5 styck 0%
Tabasco röd 1.0 stänk 0%
Lime färskpressad 0.5 styck 1%
Creme fraiche 1.0 dl 27%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka upp lättsaltat vatten, lägg i äggen och låt koka i 4 minuter för en krämig äggula. Skala äggen och låt dem svalna något innan de klyvs på mitten.
- Skala räkorna och lägg i en skål. Finhacka mango, avokado och chilifrukten, lägg i skålen. Pressa över saften från limen. Tillsätt créme fraiche och ett stänk tabasco.
- Smaka av röran om det behövs mer tabasco. Lägg en klick räk- och mangoröra på varje ägghalva. Servera.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Ägghalvor med het mango- och räkröra (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan