Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 0
Recept: 775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 16%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 32%
Vispgrädde 1.0 dl 46%
Löjrom el. forellrom 100.0 gram 16%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär/hugg av toppen på äggen. Spar skal. Häll äggulan och vitan i en skål och blanda med vispgrädde. Salta och peppra lätt.
- Värm smör i en kastrull på medelvärme. Häll i äggsmeten och vispa lätt tills smeten har "stannat sig" (stelnat något). OBS! Smeten skall forfarande vara lös.
- Skeda tillbaka stanningen i äggskalen. Toppa med en klick rom.
Kockens kommentar
Lyxvariant till påsk?
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Löjromsägg (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan