Löjromsägg (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Löjromsägg (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Vispgrädde

1.0 

dl

Löjrom el. forellrom

100.0 

gram

Smör till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 0

Recept: 775 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 16%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 93 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 32%

Vispgrädde 1.0 dl 46%

Löjrom el. forellrom 100.0 gram 16%

Smör till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skär/hugg av toppen på äggen. Spar skal. Häll äggulan och vitan i en skål och blanda med vispgrädde. Salta och peppra lätt.
  2. Värm smör i en kastrull på medelvärme. Häll i äggsmeten och vispa lätt tills smeten har "stannat sig" (stelnat något). OBS! Smeten skall forfarande vara lös.
  3. Skeda tillbaka stanningen i äggskalen. Toppa med en klick rom.

Kockens kommentar

Lyxvariant till påsk?

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Löjromsägg (plockmat)