Kycklingbullar (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingbullar (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör el. margarin

3.0 

msk

Kycklingfärs

400.0 

gram

Salt

0.5 

msk

Potatismjöl

1.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

Vispgrädde

0.5 

dl

Gul lök hackad

0.5 

styck

Muskot riven

2.0 

krm

Tandpetare

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Lagrein

Mjukt rött vin
Pris: 66 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1083 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 124 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 3.0 msk 28%

Kycklingfärs 400.0 gram 42%

Salt 0.5 msk 0%

Potatismjöl 1.0 msk 4%

Ägg 1.0 styck 6%

Vispgrädde 0.5 dl 17%

Gul lök hackad 0.5 styck 2%

Muskot riven 2.0 krm 0%

Tandpetare %

Tillagning (25 min )

  1. Skala och hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna i en bunke. Rör om tills all vätska sugits upp.
  2. Forma smeten till små bullar. Hetta upp matfett och stek kycklingbullarna på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.
  3. Lägg upp kycklingbullarna på ett fat och sätt en tandpetare i varje, så att var och en lätt kan ta för sig av bullarna.

Fler recept inom Plockmat med kött

Liknande recept som Kycklingbullar (plockmat)