Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1083 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör el. margarin 3.0 msk 28%
Kycklingfärs 400.0 gram 42%
Salt 0.5 msk 0%
Potatismjöl 1.0 msk 4%
Ägg 1.0 styck 6%
Vispgrädde 0.5 dl 17%
Gul lök hackad 0.5 styck 2%
Muskot riven 2.0 krm 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna i en bunke. Rör om tills all vätska sugits upp.
- Forma smeten till små bullar. Hetta upp matfett och stek kycklingbullarna på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Lägg upp kycklingbullarna på ett fat och sätt en tandpetare i varje, så att var och en lätt kan ta för sig av bullarna.
Fler recept inom Plockmat med kött
Liknande recept som Kycklingbullar (plockmat)
-
Råbiff av oxfilé på pumpernickel (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Devils on horseback, bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fikon och prosciutto (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Breasolacarpaccio med parmesan, olja och pinjenötter (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Charketuriplatta (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk chark- och ostbricka (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan