Kycklingbullar med potatismos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingbullar med potatismos

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfärs

400.0 

gram

Gul lök hackad

0.5 

styck

Ägg

1.0 

styck

Vispgrädde

0.5 

dl

Potatismjöl

1.0 

msk

Salt

0.5 

msk

Muskot riven

1.0 

krm

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Mjölk

2.0 

dl

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Gröna ärter frysta

200.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Stella Artois

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 490

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1961 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 393 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfärs 400.0 gram 23%

Gul lök hackad 0.5 styck 1%

Ägg 1.0 styck 3%

Vispgrädde 0.5 dl 9%

Potatismjöl 1.0 msk 2%

Salt 0.5 msk 0%

Muskot riven 1.0 krm 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 10%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 27%

Mjölk 2.0 dl 6%

Smör normalsaltat 3.0 msk 15%

Gröna ärter frysta 200.0 gram 7%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Skala och halvera potatis. Koka den mjukt i lättsaltat vatten.
  2. Skala och finhacka lök. Blanda alla färsingredienser i en bunke. Rör om tills all vätska sugits in.
  3. Forma smeten till små bullar. Hetta upp matfett i panna och stek ­bullarna på medelvärme, tills de fått fin färg och är genomstekta. Håll varmt på eftervärme.
  4. Koka upp saltat vatten och häll i de gröna ärterna. Låt ligga tills genomvarma.
  5. Mosa potatisen med en stöt och tillsätt mjölk, smör, salt och peppar.

Kockens kommentar

Kycklingbullar passar också utmärkt på smörgåsbordet.

Fler recept inom Kycklingdelar i panna

Liknande recept som Kycklingbullar med potatismos