Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Vitlöksburgare för vitlöksälskare
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 196
Kcal / portion: 708
GBR (GI) / port: 3
Recept: 2830 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 800.0 gram 51%
Vitlök hel torkad 4.0 styck 12%
Hamburgerbröd 4.0 styck 20%
Gurka 1.0 styck 2%
Majonnäs lätt 4.0 msk 6%
Tabasco röd 8.0 stänk 0%
Olivolja 2.0 msk 8%
Timjan färsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Dela vitlökarna i klyftor. Skala dem och koka i cirka 5 minuter. Låt torka på hushållspapper.
- Bryn klyftorna i en panna med lite olja på medelhög värme, tills de fått lite färg.
- Forma färsen till burgare. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme. Stek burgarna i cirka 5 minuter på var sida.
Salta och peppra. - Skiva gurka och lägg på undre brödhalvan. Lägg på hamburgare och stänk över några droppar tabasco. Bred på majonnäs och lägg på vitlöken. Garnera med timjan eller annat grönt.
Kockens kommentar
När man först kokar vitlök och sedan steker den får vitlöken en mild smak.
Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Vitlöksburgare för vitlöksälskare
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan