För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vitlöksburgare för vitlöksälskare

Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Vitlök hel torkad

4.0 

styck

Hamburgerbröd

4.0 

styck

Gurka

1.0 

styck

Majonnäs lätt

4.0 

msk

Tabasco röd

8.0 

stänk

Olivolja

2.0 

msk

Timjan färsk

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 708

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2830 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 361 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 51%

Vitlök hel torkad 4.0 styck 12%

Hamburgerbröd 4.0 styck 20%

Gurka 1.0 styck 2%

Majonnäs lätt 4.0 msk 6%

Tabasco röd 8.0 stänk 0%

Olivolja 2.0 msk 8%

Timjan färsk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Dela vitlökarna i klyftor. Skala dem och koka i cirka 5 minuter. Låt torka på hushållspapper.
  2. Bryn klyftorna i en panna med lite olja på medelhög värme, tills de fått lite färg.
  3. Forma färsen till burgare. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme. Stek burgarna i cirka 5 minuter på var sida.
    Salta och peppra.
  4. Skiva gurka och lägg på undre brödhalvan. Lägg på hamburgare och stänk över några droppar tabasco. Bred på majonnäs och lägg på vitlöken. Garnera med timjan eller annat grönt.

Kockens kommentar

När man först kokar vitlök och sedan steker den får vitlöken en mild smak.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Vitlöksburgare för vitlöksälskare