Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 473

Kcal / portion: 434

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1734 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 34%
Kolhydrater: 35%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 1.5 dl 31%
Mörk choklad 200.0 gram 62%
Kakaopulver osötad 1.0 msk 1%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Konjak/brandy 1.5 msk 3%
Kock: Gunilla
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 20 min )
- Koka upp grädden och smält chokladen däri. Tillsätt övriga ingredienser. Låt smeten stelna (tar cirka 20 minuter).
- Forma smeten till kulor med tesked. Rulla kulorna i kakao. Förvara dem i kylen.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Gunillas konjakskulor
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan