Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 16%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
5-minuterssill 500.0 gram 100%
Marinad:
Vinäger 2.0 msk Äts ej
Matolja (rapsolja) 4.0 msk Äts ej
Tomatketchup 3.0 msk Äts ej
Tomatpuré konserv 1.0 msk Äts ej
Strösocker 1.0 msk Äts ej
Kryddpeppar hel 8.0 styck Äts ej
Sherry el. Madeira 2.0 msk Äts ej
Garneringsalternativ:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Filéea sillen och tag av skinnet.
Skär filéerna i bitar och lägg
dem i en djup tallrik. - Blanda samman ingredienserna till marinaden. Häll den över sillen.
Strö finhackad lök över sillen.
Låt sillen ligga i marinaden över natten.
Servera gärna sillen med kokt potatis.
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Tomatmarinerad sill
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan