Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 733

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2932 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kotlettrad, tunn fettkappa 0.8 kilo 31%
Mjölk 2.0 liter Äts ej
Morot 1.0 styck Äts ej
Kryddpeppar hel 5.0 styck Äts ej
Senapsfrö 0.5 tsk Äts ej
Kryddnejlika 6.0 styck Äts ej
Salt och peppar Äts ej
Sås:
Kalvfond avfettad 3.0 dl 1%
Worcestershiresås 1.0 msk 1%
Blåmögelost 200.0 gram 29%
Smör normalsaltat 3.0 msk 10%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 18%
Morot 4.0 st stora 7%
Sockerärter 200.0 gram 2%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 45 min )
- Kotletter: Skär kotlettraden i dubbelkotletter och lägg i en gryta. Häll på mjölk så att det täcker köttet. Tillsätt skalad, skivad morot och kryddor.
- Låt sjuda på svag värme i cirka 1,5 timme, tills köttet lätt lossnar från benet.
- Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Ansa och lättkoka morötter 5-10 minuter och ärtor någon minut.
- Sås: Hetta matfett i en kastrull på medelvärme. Tillsätt worchestershiresås och fond under vispning. Stäng av plattan och låt kastrullen stå kvar på plattan. Lägg i ost och låt den smälta innan servering.
Kockens kommentar
Se till att kotlettraden innehåller 2 kotletter per portion.
Passar till
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Mjölkkokt dubbelkotlett med mögelostsås
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan