Smörslungad brysselkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smörslungad brysselkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Brysselkål färsk

400.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 1

Recept: 499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 103 gram)

Ingredienser

Visa:

Brysselkål färsk 400.0 gram 27%

Smör normalsaltat 50.0 gram 73%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skölj och rensa brysselkålen från dåliga blad. En lyxigare variant är att också ta bort de grövre mörkgröna ytterbladen.
  2. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i 7-10 minuter (= al dente, fortfarande fasta).
  3. Smält smör. Lägg brysselkålen i en skål och häll smöret över. Rör om.

Kockens kommentar

Slunga = något som kastas runt i speciella slungor, t.ex. tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra i slunga, varför smörslungning i allmänhet avser att blanda varan med smält smör.

Fler recept inom Kokta grönsaker

Liknande recept som Smörslungad brysselkål