Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 1
Recept: 499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Brysselkål färsk 400.0 gram 27%
Smör normalsaltat 50.0 gram 73%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skölj och rensa brysselkålen från dåliga blad. En lyxigare variant är att också ta bort de grövre mörkgröna ytterbladen.
- Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i 7-10 minuter (= al dente, fortfarande fasta).
- Smält smör. Lägg brysselkålen i en skål och häll smöret över. Rör om.
Kockens kommentar
Slunga = något som kastas runt i speciella slungor, t.ex. tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra i slunga, varför smörslungning i allmänhet avser att blanda varan med smält smör.
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Smörslungad brysselkål
-
Koka grönsaker - grundrecept
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Broccoli med citrusdressing
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Broccoli al dente
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Så skalas och kokas vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt spenat, stekt spenat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget