Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1279 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Aubergine 1.0 styck 6%
Tomater 3.0 styck 4%
Chèvre 250.0 gram 67%
Lönnsirap 1.0 dl 23%
Basilika 8.0 blad 0%
Salt 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skär auberginen i tjocka skivor och strö salt på skivorna. Låt dem ligga och "svettas" en stund. Detta är inte nödvändigt, men görs för att saltet drar ur vatten och minskar beskan.
- Skär tomater och chevré i tunna skivor och lägg i en skål.
- Torka av vattnet från aubergineskivorna. Hetta upp en grillpanna (eller stekpanna) på högsta värme och halstra aubergineskivorna snabbt så de får färg.
- Ta fram en ugnsäker form och lägg ut hälfen av auberginskivorna. Lägg två skivor tomat, två basilikablad och två skivor chévre på skivorna. Ringla rikligt med lönnsirap över osten och toppa med aubergineskivor.
- Ställ in i ugnen i några minuter. De är klara när osten har smält.
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Chevrefyllda auberginebakelser (förrätt)
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan