Grön ärtsoppa med Champagne (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grön ärtsoppa med Champagne (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gröna ärter frysta

500.0 

gram

Vatten

7.0 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Mousserat vin

40.0 

cl

 

Garneringsalternativ:

 

Citronmeliss färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 50

Kcal / portion: 198

GBR (GI) / port: 2

Recept: 791 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 398 gram)

Ingredienser

Visa:

Gröna ärter frysta 500.0 gram 44%

Vatten 7.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 11%

Kycklingfond konc. 2.0 msk 11%

Mousserat vin 40.0 cl 35%

 

Garneringsalternativ:

Citronmeliss färsk %

Tillagning (10 min )

  1. Låt vatten, fond, salt och peppar koka upp. Lägg i ärterna och koka dem på medelvärme i ca 3 min. Häll alltsammans i en matberedare och mixa till en slät soppa.

  2. Häll upp ärtsoppan i djupa tallrikar och häll på knappt 1 dl mousserat vitt vin eller champagne i varje tallrik. Servera genast.

Kockens kommentar

Denna enkla ärtsoppa serverades som frukost på restaurangen Pea Soup Andersen i Solvang, som är en dansk by utanför Los Angeles.

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Grön ärtsoppa med Champagne (förrätt)