Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 50

Kcal / portion: 198

GBR (GI) / port: 2
Recept: 791 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gröna ärter frysta 500.0 gram 44%
Vatten 7.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 11%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 11%
Mousserat vin 40.0 cl 35%
Garneringsalternativ:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Låt vatten, fond, salt och peppar koka upp. Lägg i ärterna och koka dem på medelvärme i ca 3 min. Häll alltsammans i en matberedare och mixa till en slät soppa.
- Häll upp ärtsoppan i djupa tallrikar och häll på knappt 1 dl mousserat vitt vin eller champagne i varje tallrik. Servera genast.
Kockens kommentar
Denna enkla ärtsoppa serverades som frukost på restaurangen Pea Soup Andersen i Solvang, som är en dansk by utanför Los Angeles.
Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Grön ärtsoppa med Champagne (förrätt)
-
Consommé, klar/klarad buljong
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppa
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummersoppa (förrätt)
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Havsbondens soppa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Japansk misosoppa (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan