Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2784 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tortellini kött 600.0 gram 34%
Sås:
Svamp färsk 200.0 gram 2%
Pinjenötter 75.0 gram 18%
Grädde 3.0 dl 39%
Citronskal 1.0 styck 0%
Muskot riven 1.0 krm 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 7%
Salt 0%
Garnering:
Kockskolan:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rensa svamp och skär i bitar. Riv citronskal, endast det gula ej vitt fruktkött.
- Hetta upp stekpanna utan fett på medelhög värme. Stek svampen torr och tillsätt nötter. Stek tills de fått färg. Tillsätt lite matfett och stek i några minuter till.
- Tillsätt grädde, citronskal och muskot. Låt sjuda på låg värme i 3-5 minuter. Smaka av med citronjuice och salt.
- Koka tortellini i lättsaltat vatten på medelvärme i cirka 3 minuter (se förpackning).
- Lägg upp pastan på tallrikar och häll över såsen. Krydda rikligt med grovmald svartpeppar. Klipp lite kryddgrönt över.
Kockens kommentar
Olika sorters färdig tortellini finns att köpa i handeln. De är tämligen "bleka" i smaken, kryddning är väsentlig. Fryst svamp eller burksvamp kan användas, liksom olika sorters kryddor.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Köttortellini med gräddig svampsås
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani