Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 94
 
    
                Kcal / portion: 305
 
    
                GBR (GI) / port: 5
Recept: 1221 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 9%
Saffransrisotto:
Avorioris 1.5 dl 35%
Gul lök 0.5 styck 2%
Torrt vitt vin 1.0 dl 6%
Smör normalsaltat 3.0 msk 24%
Saffran 1.0 gram 0%
Kycklingbuljong avfettad 3.0 dl 1%
Tillbehör:
Forellrom saltad 4.0 msk 6%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Skala lök och finhacka den. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken på medelhög värme i cirka 1 minut. Sänk till medellåg värme och tillsätt riset, låt det fräsa några minuter. Häll på vinet och låt det koka in.
- Tag en annan kastrull och koka upp kycklingbuljong. Häll saffran i buljongen och blanda sedan ner den heta buljongen i riset och låt den koka in. När risotton är färdig ska grynen vara mjuka och krämiga.
- Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de får fin färg. Salta och peppra.
- Lägg risotton i små högar och lägg en pilgrimsmussla på varje hög. Dekorera med en halv matsked forellrom och lite hackad gräslök. Servera.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Pilgrimsmussla med saffransrisotto (förrätt)
- 
                
                    Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel 
- 
                
                    Musslor i vinäger (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Blåmusslor med provencalegarnityrSvårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vitlöksstekta knivmusslorTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillade knivmusslor (förrätt)Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                               
                               
                              