Toast Skagen (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Toast Skagen (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Räkor skalade

600.0 

gram

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Creme fraiche

0.5 

dl

Dill

1.0 

knippe

Citron (juice+kött)

0.5 

styck

Formfranska

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santagostino Catarratto-Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 55 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1766 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 12%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 216 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 600.0 gram 36%

Majonnäs äkta 0.5 dl 19%

Creme fraiche 0.5 dl 9%

Dill 1.0 knippe 1%

Citron (juice+kött) 0.5 styck 1%

Formfranska 4.0 skivor 12%

Smör normalsaltat 4.0 msk 22%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Skala räkorna och hacka dillen.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Låt dem svalna på tallrikar.
  3. Blanda räkorna och dillen i majonnäs och créme fraiche i en skål. Pressa över lite citronsaft.
  4. Skeda upp skagenröran på formbrödsskivorna och dekorera med en citronskiva och en dillkvist.

Alternativ

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Brödförrätt

Liknande recept som Toast Skagen (förrätt)