Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1766 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 12%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Räkor skalade 600.0 gram 36%
Majonnäs äkta 0.5 dl 19%
Creme fraiche 0.5 dl 9%
Dill 1.0 knippe 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Formfranska 4.0 skivor 12%
Smör normalsaltat 4.0 msk 22%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala räkorna och hacka dillen.
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Låt dem svalna på tallrikar.
- Blanda räkorna och dillen i majonnäs och créme fraiche i en skål. Pressa över lite citronsaft.
- Skeda upp skagenröran på formbrödsskivorna och dekorera med en citronskiva och en dillkvist.
Alternativ
Fler recept inom Brödförrätt
Liknande recept som Toast Skagen (förrätt)
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Löjromstoast / forellromstoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris (förrätt)
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm tomatbruschetta (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sötsyrlig Avocado och crabsticksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: