Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 5
Recept: 766 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rågkaka 4.0 styck 65%
Räkor med skal 400.0 gram 28%
Rödlök 1.0 st liten 7%
Fiskrom 60.0 gram 10%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala räkorna och finhacka lök.
- Bred smör på brödet. Dekorera med räkor och garnera med rödlök och rom. Smaksätt med svartpeppar. Servera.
Kockens kommentar
För den som önskar kan en klick majonnäs tillsättas.
Alternativ
Fler recept inom Brödförrätt
Liknande recept som Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Löjromstoast / forellromstoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris (förrätt)
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm tomatbruschetta (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sötsyrlig Avocado och crabsticksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: